Rama u Niš dovodi 150 privrednika 1Foto: Fonet

Nakon što su privrednici, pre svega sa juga države, u koordiniranoj saradnji privrednih komora Srbije i Kosova predstavili svoje potencijale na Sajmu u Prištini, očekuje se da novi susret privrednika usledi tokom posete albanskog premijera Edija Rame Srbiji.

– Očekuje se da se premijerom Ramom u Niš 13. i 14. oktobra dođe vrlo brojna delegacija privrednika iz Tirane. Prve procene govore da će u Nišu biti između sto i 150 preduzetnika iz Albanije iz svih oblasti od proizvodnje, prerade, do turizma i ugostiteljstva – potvrđeno je Danasu iz albanskih izvora na jugu Srbije.

Postoji i dalje zainteresovanost velikih privrednih sistema za uspostavljanje privredno ekonomske saradnje sa Albanijom, gde je veliko tržište, a očekuje se i da kroz posetu albanskog premijera bude pojačana i saradnja privrednika pre svega sa juga Srbije sa Kosovom i Metohijom, gde su velike srpske kompanije u poslednje vreme potisnute ulaskom proizvoda iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Turske.

Ovo će biti prvi regionalni privredni susret privrednika Srbije i Albanije u Nišu, centralnoj opštini i dalje najnerazvijenijeg dela Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari