Raspisan novi tender za rekonstrukciju luke u Smederevu i izgradnju terminala 1Foto: Beta /Mileta Mirčetić (arhiva)

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije raspisalo je novu javnu nabavku za rekonstrukciju i izgradnju terminala za rasuti i pojedinačni teret u Luci Smederevo, objavio je danas portal eKapija.

Radovima je planirana rekonstrukcija i izgradnja postojećeg lučkog područja i pristaništa od približno 3,8 hektara i izgradnja novog dela luke za rasuti i generalni teret, površine 21 hektar, kao produžetak postojećeg lučkog područja.

Radovi uključuju i izgradnju pristupnih saobraćajnica i pripadajuće infrastrukture kao što su interne saobraćajnice i industrijski kolosek, kanalizaciona i vodovodna mreža, napajanje električnom energijom.

Predviđeno je i da postojeći lučki objekti budu operativni tokom izvođenja radova.

Podseće se da je ministarstvo krajem 2019. raspisalo javnu nabavku za rekonstrukciju i izgradnju terminala za rasuti i pojedinačni teret u Luci Smederevo, a rok za podnošenje ponuda bio je 27. februar 2020.

Međutim, kako je navedeno, ovaj postupak obustavljen je 15. aprila 2020.

Kako je navedeno u obrazloženju, razlog za obustavu je što tehnički prihvatljiva punuda premašuje raspoloživa finansijska sredstva.

Kako je u tenderskoj dokumentaciji ranije navedeno, trebalo je da se radovi finansiraju sa po 50 odsto iz kredita Evropske investicione banke (EIB) i republičkog budžeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari