Razvoj vetroparkova 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić razgovarao je danas sa direktorom belgijske kompanije Elisio Nikolasom Brienogeom o razvoju i izgradnji vetroparkova Malibunar i Alibunar.

Antić je istakao da je Ministarstvo rudarstva i energetike posvećeno unapređenju pravnog okvira, kako bi se započeti projekti konačno realizovali, saopšteno je iz tog Ministarstva.

On je dodao da je Srbija čvrsto opredeljena ka razvijanju projekata u oblasti OIE, kako bi se dostigao cilj u skladu sa međunarodno preuzetim obavezama u toj oblasti.

Direktor kompanije Elisio izrazio je zadovoljstvo zbog uspešne saradnje sa ministarstvom i zahvalio se na svim naporima uloženim u razvoj OIE, kao i na poboljšanju celokupnog investiciono ambijenta.

On je obavestio ministra da su domaće firme u Srbiji započele i izgradnju vetroparka Malibunar (8 MW), kao i da se puštanje u rad očekuje do kraja godine.

Uskoro počinjemo izgradnju vetroparka Alibunar snage 42 MW, koji ćemo finansirati u saradnji sa IFC, dodao je on.

Direktor Međunarodne finansijske korporacije (IFC) za Zapadni Balkan Tomas Lubek ukazao je na značaj dobre saradnje za realizaciju projekata i izrazio spremnost te finansijske korporacije da i dalje učestvuje u razvoju energetskog sektora u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari