Recept "dva na dinar" ubrzano daje rezultate 1Foto: TV Šabac

Nakon što je kroz Ulicu vojvode Stepe u Jevremovcu prošla i voda i kanalizacija stigao je i asfalt.

Grad je ispratio inicijativu meštana i na svaki dinar koji su oni skupili za asfaltiranje ulice, iz gradske kase uloženo je dva dinara. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je posetio gradilište u Jevremovcu.

– Na ovaj način uradili smo puteve i u najudaljenijim delovima našeg kraja. Pozivam sve koji imaju ideju šta bi moglo da se uradi da nam se jave. Novca ima dovoljno, a radićemo sve dok bude lepo vreme. Zahvaljujem se građanima u ovoj ulici koji su skupili trećinu novca. Šabac je ovih dana veliko gradilište jer na osam lokacija izvode radovi, rekao je Zelenović. Milan Vasić, predsednik MZ „Jevremovac“, najavio je gradnju vakuumske kanalizacije na proleće koja će omogućiti da 700 domaćinstava dobije priključak, a očekuje se još nekoliko važnih projekata.

– Očekuje nas spajanje Jevremovca i Letnjikovca, a radiće se i put koji ide pored Novog groblja. Završavamo i drugu fazu ambulante u Jevremovcu. Do Nove godine trebalo bi da primi pacijente, a stara ambulanta biće deo vrtića. Paralelno radimo dokumentaciju za vakuumsku kanalizaciju i to je prva takva u Šapcu, kazao je Vasić i dodao da se očekuje uređenje centra sela i groblja. Pored ovog načina, izgradnja infrastrukture finansira se i iz poreza na imovinu. U to su uključene sve mesne zajednice, a na raspolaganju je oko dva miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari