Redizajnirani "fijat 500L" sutra će biti predstavljen 1Foto: Fonet

Fijat je i zvanično objavio da je restilizovao model „500L“ koji se od pre nepunih pet godina proizvodi u kragujevačkim pogonima i najavio da će novi dizajn biti sutra predstavljen domaćoj javnosti.

Redizajnirani „fijat 500L“ dobio je, saopšteno je iz Torina, i nove sadržaje, dok Trekking i Living varijante tog modela imaju nove oznake. Tako se restilizovani poluterenski model Trekking sada zove „Cross“, a produženi 500L Living – „Wagon“.

Kako navode u Fijatu, model „500L“ sada ima još više tehnoloških sadržaja i bolje je povezan sa mobilnim uređajima. Iako je reč o redizajnu, proizvođač je saopštio da je čak 40 odsto svih komponenti restilizovanog modela – novo.

S obzirom da se „fijat 500L“ stilski oslanja na originalni, „fijat 500“ iz 1950-ih, prilikom restilizacije nije se menjao njegov retro dizajnerski koncept. Vizuelno, najveća promena, navode u Fijatu, dogodila se na prednjem delu automobila, koji sada ima novu masku i branik. Otvor na maski hladnjaka je, pojašnjavaju u italijanskoj kompaniji, proširen, a branik je gotovo u potpunosti preoblikovan i ima novu, hromiranu lajsnu, veći otvor za vazduh i nova svetla za maglu. Takođe, novina su i dnevna LED svetla. Zaštitne lajsne na bočnim stranama automobila sada su u potpunosti u hromiranom finišu.

Glavna promena na zadnjem delu „fijata 500L“ odnosi se branik, koji je u potpunosti redizajniran i koji je, navode u Fijatu, dobio nove ukrasne hromirane umetke. Pored toga, svetla za maglu i vožnju u rikverc sada se nalaze u donjem delu branika. Ova promena je u većoj meri funkcionalne nego stilske prirode i poboljšava efektivnost različitih svetala. Redizajnirani model za 2018. opremljen je i nekim novim sadržajima i funkcijama, kao što je sistem autonomnog kočenja u gradskoj vožnji (Autonomous City Brake).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari