Registrovana nova aviokompanija "ToMontenegro" u Crnoj Gori 1Foto: Turistička organizacija Budve

Proces osnivanja nove državne aviokompanije, registrovane pod nazivom “ToMontenegro”, biće završen najkasnije za dve do tri nedelje, a do tada će biti poznato i da li će i pod kojim uslovima moći da obnovi letove makar do Beograda, saznaju Vijesti u Vladi Crne Gore.

Tada se očekuje da bude poznato i koliko će radnika iz postojeće aviokompanije preći u novu i kako će biti obeštećeni zaposleni koji ne pređu, piše list u onlajn izdanju.

Do sada je usvojena odluka o osnivanju i statut nove kompanije, a predstoji izbor rukovodstva, pa će Odbor direktora i izvršnog direktora „ToMontenegra“ birati direktno vlada.

Potom predstoji preuzimanje dela imovine od Montenengro Erlajnsa (MA), kao i težak posao dobijanja licenci, slotova i brojnih dozvola, dok se prvi letovi se mogu očekivati u roku od šest do devet meseci, a nije isključen ni kraći rok.

Menadžment Montenegro Erlajnsa obustavio je letove 25. decembra prošle godine, pošto je iz Vlade saopšteno da više nemaju zakonskih mogućnosti da pomažu ovoj aviokompaniji.

Agencija za zaštitu konkurencije je 3. septembra zabranila dalju državnu pomoć, podsećaju Vijesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari