Rekordna poseta turista na Zlatiboru 1

U julu ove godine na Zlatiboru se odmaralo 3,6 odsto turista više nego prošle godine u istom mesecu.

To su podaci Turističke organizacije Zlatibor, koja procenjuje da će se takav trend nastaviti i da će biti oboren rekord iz prošle godine.

– Na Zlatiboru trenutno boravi više od 20.000 gostiju. Za prvih sedam meseci ove godine poseta je za 20 odsto veća nego u istom periodu prošle godine, koja je bila rekordna po broju noćenja. Takav trend je nastavljen i u avgustu, pa se može očekivati da će biti oboren rekord iz prošle godine – kaže Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina.

Kako dodaje, porastao je i broj inostranih gostiju među kojima su, osim turista iz bivših jugoslovenskih republika, posetioci iz Rusije, Nemačke, Holandije i Rumunije, čije je učešće oko 30 odsto u ukupnom broju turista koji su boravili na najposećenijoj srpskoj planini.

Takvoj posećenosti svakako su doprineli novi sadržaji, povećan broj smeštajnih kapaciteta, ali i ulaganja lokalne samouprave u infrastrukturu.

– Potrudili smo se da organizacijom raznih sadržaja upotpunimo našu manifestaciju Kulturno leto, koje je bilo izuzetno bogato, pa su na Kraljevom trgu nastupili poznati muzičari. Za goste smo organizovali i svakodnevne izlete do zanimljivih lokaliteta, tu su kupališta i avantura parkovi, kao i zanimljivi sadržaji na Ski-centru Tornik – podseća Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari