Rekordnih 20.000 skijaša na Jahorini 1Foto: Srđan Patrnogić

U mesecu decembru 2017. godine na Jahorini je skijalo više od 20.000 skijaša i bordera, što je rekordni broj u odnosu na prethodne godine, ali i decembar 2016. godine kada je na Jahorini bilo ukupno 6.500 skijaša.

Veliko interesovanje gostiju privukla je nova ponuda koju Olimpijski centar „Jahorina“ nudi –  35km uređenih alpskih staza i veznih puteva, dva ski poligona i dečija grada za najmlađe.

Novogodišnji koncert Željka Joksimovića pred 20.000 ljudi premašio je sva očekivanja, te se Jahorina našla na spisku najboljih destinacija za doček nove 2018. godine. Gostima u najluđoj noći ni hladnoća, ni sneg nisu bili prepreka da do kasnih jutarnjih sati pevaju i provode na ovoj olimpijskoj planini.

Direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić, istakao je: „Izuzetno smo ponosni što posetioci prepoznaju kvalitet i trud koji je uložen u poboljšanje usluga na planini, ovo je još jedan od dokaza da Olimpijski centar ide u pravom smeru. Takođe, trudimo se da povećamo broj dece koja se odlučuju za skijanje, te nam je posebno drago što je na Jahorini do sad skijalo preko 200 mališana sa teritorije grada Istočno Sarajevo, a u narednim danima očekujemo još organizovanih grupa najmlađih, koji će besplatno skijati na Jahorini i uživati u zimskim radostima“.

Pored toga, u naredna dva dana svi gosti Jahorine biće u prilici da besplatno testiraju novi ski poligon kod hotela Bistrica. Aktuelni turističko rekreativni sadržaj planinskih turističkih destinacija namenjen je svim uzrastima, a prvenstveno mlađoj populaciji. Nova tjubing staza može se koristiti za ski poligon, kao i za sankanje na gumama po plastičnoj podlozi namjenjenoj za tu vrstu aktivnosti. Dužina tjubing staze je oko 70m i predstavlja odličan celogodišnji adrenalinski sadržaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari