Republički fond za razvoj odobrio još 47 kredita 1Foto: Pixabay/Rawpixel

Fond za razvoj Srbije objavio je da je odobrio još 47 kredita u ukupnom iznosu od 318,1 milion dinara.

Na ime finansijske podrške likvidnosti u uslovima izazvanim pandemijom korona virusa, firmama i preduzetnicima odobreno je 30 kredita u ukupnom iznosu od 174,2 miliona dinara, navedeno je na sajtu Fonda za razvoj.

Još pet kredita, u iznosu od 58 miliona dinara, za jačanje likvidnosti u uslovima pandemije, odobreno je privrednim subjektima koji se bave turizmom, ugostiteljstvom i putničkim saobraćajem.

Odobrena su i tri investiciona kredita za firme i preduzetnike, kao podstrek za razvoj preduzetništva, u ukupnom iznosu od 70 miliona dinara, ali i 17,5 miliona dinara bespovratnog novca.

Fond za razvoj odobrio je i osam zahteva za startap kredite preduzetnicima – početnicima u poslovanju, u ukupnom iznosu od 12,9 miliona dinara, kao i 5,5 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Odobren je i jedan dugoročni kredit za investicije u iznosu od tri miliona dinara.

Istivremeno, Fond za razvoj je odbio jedan zahtev za finansijsku podršku likvidnosti u uslovima pandemije, jedan zahtev za finansijsku podršku preduzeća koja se bave turizmom, ugostiteljstvom i putničkim saobraćajem, kao i po jedan zahtev zahtev za trajna obrtna sredstva i startap kredite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari