RGZ podnosi krivične prijave protiv rukovodstva Štrajkačkog odbora 1Foto: rgz.gov.rs

Republički geodetski zavod zatražiće od Državnog prvobranilaštva da podnese krivične prijave protiv rukovodstva Štrajkačkog odbora zbog kršenja Zakona o štrajku.

Svi zaposleni Republičkog geodetskog zavoda imaju pravo na svoju punu zaradu u skladu sa Zakonom o platama državnih službenika i odredbama Sporazuma o prekidu štrajka. Sramotno je da pojedinci namerno svojim protivzakonitim delovanjem opstruiraju da zaposleni dobiju svoju zaradu u skladu sa potpisanim Sporazumom sa Vladom Srbije, navodi se u saopštenju direktora ovog preduzeća Borka Draškovića.

Kako se navodi, rukovodioci službi za katastar nepokretnosti u obavezi su da poštuju sve propise i Sporazum o prekidu štrajka koji je Vlada Srbije potpisala sa predstavnicima sindikata kako bi zaposleni RGZ-a ostvarili pravo na zaradu u skladu sa važećim zakonskim i podzakonskim aktima.

Ukoliko rukovodioci službi budu kršili neki od propisa ili Sporazum o prekidu štrajka i na taj način doveli u pitanje visinu primanja na koju su zaposleni ostvarili pravo, molimo službenike i službenice RGZ-a da o tome obaveste Odeljenje finansija na adresu finansije@rgz.gov.rs, kako bi se preduzele mere za korekciju nedostataka.

Rukovodstvo Republičkog geodetskog zavoda ima informaciju da je Štrajkački odbor namerno iscenirao problem oko isplata zarada službenicima u Novom Sadu kako bi bio stvoren povod za štrajk. Ovu podvalu, na štetu zaposlenih, napravili su predstavnici sindikata po nalogu svojih mentora i sponzora. Očigledno je da su tu igru prozreli i sami oštećeni zaposleni u Novom Sadu i da zbog toga i nisu prihvatili da i ovog puta naivno uđu u štrajk i budu iskorišćeni za tuđe interese, rečeno je u saopštenju.

Rukovodstvo RGZ-a obaveštava zaposlene da ima informaciju da je u toku priprema pokušaja da se u još većem obimu sabotira isplata zarada zaposlenima. Obaveštavamo rukovodioce službi za katastar da će biti preduzete zakonom predviđene mere protiv onih koji budu kršili propise i Sporazum o prekidu štrajka.

Protivpravni i iskonstruisani štrajk, koji je više halabuka i opstrukcija katastra, pokrenut je bez ikakvog povoda i samo nanosi štetu instituciji, a cilj je ostvarivanje političkih interesa malog broja moćnika. Stopiranjem rada RGZ-a, blokira se rad privrede i sprečava normalno funkcionisanje dela Vlade, pre svega ministarstava pravde, privrede, građevine. Ponašanje pojedinaca, čelnika sindikata ASNS i Nezavisnost, koji su izazvali ovaj štrajk, izuzetno je neodgovorno i nanosi nemerljivu štetu građanima, poreskim obveznicima i državi.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “RGZ podnosi krivične prijave protiv rukovodstva Štrajkačkog odbora”

  1. Svoju glavnu delatnost koja je bila komercijalnog tipa, prepustili su privatnicima.

  2. Cast izuzecima, ali vecina sluzbi RGZ je radila sa velikim zaostatkom, presporo i neefikasno! O greskama da ne govorimo… Nije ni cudo sto su ih privatnici zamenili, i ako su! Pravo svojine se u Srbiji po zakonu stice upisom u katastar, ne overom ugovora, a katastar to vec duze vreme onemogucava gradjanima!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.