Rimaster kao najveća investicija 1

Švedska kompanija za proizvodnju kablovskih setova za teške građevinske mašine „Rimaster“ dolazi u Paraćin i to je najveći provredni uspeh ovog grada u poslednjoj deceniji.

Ugovor o zakupu objekta u Industrijskoj zoni, kojim je najavljeni dolazak i potvrđen, „overili“ su 16. decembra 2018. predsednik opštine Saša Paunović i direktor „Rimastera“ Tomas Stalnert.

Rimaster će, prema biznis planom, nakon preseljenja u Industrijski park, zaposliti do 1.000 ljudi.

– Ako se ostvare planovi „Rimastera“, a verujem da hoće, ova kompanija postaće najveći poslodavac u Paraćinu i jedan od najvećih u Pomoravlju. Paraćin je već sada, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, na nivou predtranzicione zaposlenosti – pre svih velikih privatizacija, mereno kao broj zaposlenih u odnosu na ukupan broj stanovnika. Realizacija planova „Rimastera“ značiće da idemo korak napred i da prelazimo tu granicu koja nas je dugo sputavala. Više zaposlenih u „Rimasteru“, ali i u drugim preduzećima koja investiraju, značiće bolji život ne samo za one koji će pronaći posao, već i za sve druge koji pružaju različite usluge – rekao je, nakon svečanog čina potpisivanja ugovora, Paunović, a prenosi lokalni Bilten opštine.

Kompanija, zapravo, već radi u iznajmljenom objektu i zapošljava stotinu radnika. Kako kaže Tomas Stalnert, potpisivanje ugovora je „dobar dan“ za za kompaniju:

– Planirali smo da zaposlimo najpre šezdeset, ali već imamo stotinu radnika i radujem se boljim uslovima za rad u mnogo boljem objektu. Imaćemo odličnu bazu za poslovanje, a naš plan je da dugo ostanemo u Srbiji i ponudimo dobre uslove našim kupcima u Evropi. „Rimaster“ je tražio državu koja bi bila idealna za njihovo poslovanje i odlučio se za Srbiju, a potom za Paraćin. Naša iskustva govore da je najbolje pronaći manji grad za ulaganje, gde ćemo napraviti takozvani porodični duh i takve odnose graditi unutar fabrike.

Posebno je važno za „Rimaster“ dobar prijem u Paraćinu, uključujući obezbeđivanje svih neophodnih uslova za uspešan rad i saradnju.

Rimaster je zakupio salu od 3.000 kvadratnih metara poslovno-proizvodnog prostora. Hala će do kraja marta biti završena, dakle pre roka koji je definisan ugovorom o zakupu, a koji je polovina maja.

Tada bi „Rimaster“ trebalo da preuzme objekat i da preseli proizvodnju.

Izgradnju objekta koji je zakupio „Rimaster“ u industrijskoj zoni finansira Opština sa više od 250 miliona dinara, a radovi su povereni firmi „Grading“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari