Ristović: Nije tačno da dugujemo četiri, dugujemo tri zarade 1Foto: FreeImages / Bartek Ambrozik

Netačna je informacija da AD Putevi Požega radnicima duguju četiri zarade, tačno je da duguju tri zarade, s obzirom na to da je rok isplate za novembar kraj decembra 2017.

To se navodi u reagovanju generalnog direktora Puteva iz Požege Đorđa Ristovića na tekst „Protest radnika Puteva iz Požege danas ispred Vlade“, koji je u našem listu objavljen 12. decembra.

U demantiju, koji je Ristović potpisao, navodi se i da nije tačno da je Nešović Milomir (predsednik sindikata u firmi prim. a.) suspendovan zato što je navodno tražio objašnjenje kako je nastao dug od 107 miliona dinara, već da je dobio otkaz ugovora o radu i to zbog „niza primera nepoštovanja radne discipline i kršenja radnih obaveza“. Na rešenje o otkazu, kako se ističe u demantiju, Nešović se žalio najpre okružnoj inspekciji rada, a ta žalba je odbijena, a potom i Ministarstvu za rad, ali mu je i ta žalba odbijena kao neosnovana. Protiv tog rešenja, ističe se u reagovanju, Nešović je podneo tužbu Osnovnom sudu u Požegi.

Povodom navoda u tekstu da je Vasilije Mićić vlasnik kompanije Putevi Požega, u ovoj kompaniji kažu da ni ti navodi nisu tačni, odnosno da Putevi Požega nisu prodati u privatizaciji Vasiliju Mićiću.

„Tačno je da je privatizacija izvršena upisom besplatnih akcija od strane tada zaposlenih radnika, kao i ranijih radnika i svaki je dobio broj akcija koji mu je po zakonu pripadao, dok je pripadajući deo akcija prenet na akcijski fond“, navodi se u reagovanju.

Upisom akcija, kako se dalje navodi, radnici su postali vlasnici akcija koje su na berzi mogli da prodaju, a akcije je kupovao ko je hteo. „U AD Putevi Požega je u prvom krugu upisa akcija u potpunosti izvršena transformacija (privatizacija) jer su upisane sve raspoložive akcije pa drugog kruga upisa nije ni bilo te je na taj način privatizacija u potpunosti završena i svaki radnik kao što je rečeno prodavao je akcije kao njihov vlasnik“, navodi Ristović.

Generalni direktor kaže da svako ko želi da sazna istinu „može da potraži navedenu dokumentaciju kod nadležnih državnih organa“ i dodaje na kraju da „koliko je nama poznato da su Vasilije Mićić i druga lica koja su kupovala akcije od radnika AD Putevi Požega kupovali ih na berzi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari