Zaposleni u Radio-televiziji Kragujevac obratili su se premijeru Aleksandru Vučiću i nadležnim ministrima u Vladi Srbije.

Oni zahtevajuju da se u RTK, čija je privatizacija poništena prošlog meseca, odmah postavi privremeni zastupnik državnog kapitala, zatim da se u toj medijskoj kući hitno organizuje socijalni program, uz isplatu svih zaostalih zarada i povezivanje radnog staža, te da se onima koji žele da ostanu u preduzeću omogući normalan nastavak rada.

– Zaposleni u RTK, ali i građani Kragujevca, prinuđeni su da, mimo svoje krivice, trpe katastrofalne posledice loše privatizacije naše medijske kuće – navodi se u otvorenom pismu premijeru Vučiću. Ističe se da zaposleni u RTK nisu primili zarade od juna 2016. godine, da im nisu plaćeni ni doprinosi za PIO, i da im zdravstvene knjižice već mesecima nisu overene, te da su, nakon svega što ih je snašlo od privatizacije firme, u oktobru 2015, postali socijalni slučajevi.

– Apelujemo na Vladu Srbije da hitno preduzme sve neophodne mere. Pozivamo i ostale nadležne državne organe da se, s obzirom da je RTK sada u potpunosti u vlasništvu države, hitno uključe u rešavanje svih otvorenih pitanja vezanih za status preduzeća i više nego nezavidan položaj zaposlenih – pišu novinari premijeru i ministrima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari