Ružić: Razgovor s beogradskim taksistima moguć, nema razloga za teške reči 1Branko Ružić Foto: Beta/Saša Đorđević (Arhiva)

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Branko Ružić izjavio je danas, povodom protesta taksista u Beogradu, da je „prostor za razgovor uvek tu“ i da ne vidi razlog za bilo čije teške reči, navodeći da neki čitaju zakon „kako im najviše odgovara“.

„Pedsednica Vlade je sasvim jasno rekla da je prioritet interes građana.., da je Vlada uvek otvorena za dijalog“, rekao je Ružić novinarima na jednom skupu u Beogradu.

Ministar je kao neargumetovane ocneio kritike zakona koji reguliše registraciju udruženja, dodavđi da neki „ne pročitaju zakon do kraja ili žele da ga čitaju kako im najviše odgovara“.

Komentarišući porimedbe taksista koji protestuju, rekao je da udruženja registruje Agencija za privredne registre, a ne njegovo ministartvo jer ono može da samo vrši delimičan inspekcijski nadzor upisa.

„Obavljanje delatnosti tretiraju neki drugi zakoni i neke druge inspekcije. Samo malo više strpljenja i malo vremena da se pročitaju zakoni, i onda je vladavina prava zagarantova, samo da ih ne tumače oni koji to ne poznaju“, rekao je Ružić.

Taksisti Beograda protestuju od ponedeljka blokirajući ulice, jer tvrde da privatna firma za prevoz „CarGo“ ne radi u skladu sa zakonom i najavljuju radikalazaciju protest.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari