Ružić sa predstavnicima sindikata u javim službama 1Foto. Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu

Ministar državne uprave i lokalne samouprave, Branko Ružić, razgovarao je danas sa predstavnicima sindikata o predloženim rešenjima u Nacrtu zakona o zaposlenima u javnim službama kojim se reguliše radno-pravni status i plate zaposlenih u javnim službama.

Uz predstavnike reprezentativnih resornih ministarstava sastanku su prisustvovali članovi UGS Nezavisnost, Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost“, Saveza samostalnih sindikata Srbije, Sindikata uprave Srbije, Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije, Sindikata zaposlenih u naučno-istraživačkoj delatnosti Srbije, Sindikata kulture Srbije, Sindikat predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije i Sindikata obrazovanja Srbije.

Ministar Ružić se predstavnicima sindikata tokom sastanka zahvalio na konstruktivnom pristupu i izraženoj želji za dijalogom i zamolio da nastave da dostavljaju svoje predloge i sugestije i pismenim putem, kako bi se ostvarila njihova maksimalna participativnost u cilju donošenja zajedničkih i prihvatljivih rešenja. On je istakao da će se konsultacije sa predstavnicima sindikata svakako nastaviti i zakazao sledeći sastanak za narednu nedelju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari