Saradnja Komore Pirot sa Komorom iz Burgasa 1Foto: Privredna komora Pirot

Sporazum o saradnji između Ugovorne okružne Privredne komore Pirot i Trgovinsko – industrijske komore Burgas iz Bugarske potpisan je danas u prostorijama Komore u Pirotu, sa ciljem jačanja konkurentnosti privrede, razmene iskustava i promocije razvoja trgovine i ekonomskih odnosa između Burgasa i Pirotskog okruga,saopštila je Privredna komora Pirotra.

Potpisnici Sporazuma su predsednik Komore Burgas Canko Ivanov, i predsednik Privrednog saveta Grada Pirota Zoran Nikolić u ime Komore Pirot.

Pored rukovodstva Komore, delegaciju Burgasa činili su predstavnici privrednih organizacija u oblasti bezbednosti, građevinarstva, poljoprivrede i auto industrije, koji su se sastali sa predstavnicima kompanija srodnih delatnosti sa teritorije Pirotskog okruga i razmotrili mogućnosti saradnje.

Predsednik Komore Burgas, Canko Ivanov izrazio je zadovoljstvo zbog spremnosti Komore Pirota da formalizuje saradnju između dve Komore, pokazao interesovanje za specifičnosti poslovanja ugovornih komora u Srbiji i predložio prezentacijuPrivredne komore Pirot u Burgasu. Zoran Nikolić je rekao da je ovo veoma značajno za saradnju privrede i blizine luke Burgas u Bugarskoj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari