Saradnja Rusije i Srbije u oblasti inovacija i digitalne ekonomije 1Foto: FoNet/Kabinet ministra

Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom o dosadašnjoj saradnji Srbije i Rusije u oblasti inovacija i digitalne ekonomije, ali i o planovima za 2018. godinu.

Popović i Čepurin su ocenili da je u interesu obe zemlje da se zajednički razvijaju i primenjuju inovaciona rešenja u sektorima kao što su poljoprivreda, biotehnologije, nanotehnologije, farmacija, kao i u oblasti robotike i veštačke inteligencije.

Popović je izrazio nadu da će u 2018. godini biti ostvarena još bliža saradnja između srpskih i ruskih startap kompanija, IT, inovacione i istraživačke zajednice, navodi se u saopštenju iz kabineta ministra.

Na sastanku je ocenjeno da je nedavna poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Rusiji dala izuzetan doprinos unapređenju saradnje u oblasti inovacija.

„Odnos predsednika Vučića i Putina je zaista poseban i odlikuje ga veliko međusobno poštovanje. Sigurno je da će takav odnos doprineti daljem produbljivanju odnosa Srbije i Rusije u svim oblastima, od čega će najveću korist imati građani“, rekao je Popović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari