Generalni direktor Grupe Zastava vozila Zoran Radojević ocenio je juče da odluka Vlade Srbije, da odobri nastavak pregovora o poslovno-tehničkoj saradnji između Zastave i Dženeral motorsa predstavlja prelomni trenutak za kragujevačku fabriku i kompletnu domaću auto-industriju. „Reč je o odluci koja ponovo otvara perspektivu proizvodnje automobila u Kragujevcu“, izjavio je Radojević ekskluzivno za Danas iz Torina, gde predstavnici Zastavinog poslovodstva pregovaraju sa menadžmentom kompanije Iveco o obnavljanju saradnje Zastava Kamiona, kao i o privatizaciji te Zastavine fabrike.

Generalni direktor Grupe Zastava vozila Zoran Radojević ocenio je juče da odluka Vlade Srbije, da odobri nastavak pregovora o poslovno-tehničkoj saradnji između Zastave i Dženeral motorsa predstavlja prelomni trenutak za kragujevačku fabriku i kompletnu domaću auto-industriju. „Reč je o odluci koja ponovo otvara perspektivu proizvodnje automobila u Kragujevcu“, izjavio je Radojević ekskluzivno za Danas iz Torina, gde predstavnici Zastavinog poslovodstva pregovaraju sa menadžmentom kompanije Iveco o obnavljanju saradnje Zastava Kamiona, kao i o privatizaciji te Zastavine fabrike. Radojević kaže da će poslovodstvo Zastave najpre sačekati da odluka Vlade bude objavljena u Službenom glasniku, i da će potom uslediti nova runda pregovora, a menadžmentom američke kompanije.
Predsednik Sindikata Fabrike automobila Zoran Mihajlović kaže da su Zastavini radnici sa velikim olakšanjem primili vest da je Vlada Srbije verifikovala dogovorenu saradnju Zastave sa Dženeral motorsom. „Siguran sam da će ta odluka Vlade značiti veliki iskorak za Zastavu, domaću auto-industrijiu, kao i za metalski kompleks u Srbiji“, kaže Mihajlović.
Podsetimo da su Zastava i Dženeral motors potpisali predugovor kojim je, između ostalog, predviđeno da sredinom naredne godine u Kragujevcu počne sklapanje „astre klasik“, dok će tokom 2009. u Zastavi startovati proizvodnja jednog novog Opelovog modela automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari