Sindikat Zastava oružje: Nadzorni odbor krenuo u opšti napad na nepodobne 1Foto: Zastava oružje

Samostalni sindikat kragujevačke fabrike Zastava oružje optužio je danas Nadzorni odbor fabrike da je krenuo u „opšti napad“ na sindikat i da sprovodi „nezabeleženi teror“ prema radnicima fabrike, a naročito nad „nepodobnim“ članovima sindikata.

U saopštenju sindikata se navodi da se po nalogu Nadzornog odbora smenjuju rukovodioci koji su članovi sindikata, vrši pritisak na radnike da se iščlanjuju, a na sednicama se satima analizira i stavlja pod lupu sve što je vezano za sindikat.

Navodi se da je ponovo na udaru predsednik sindikata Dragan Ilić koga optužuju za političko delovanje, da organizuje proteste Jedan od pet miliona, da je „žuti“, kao i cela njegova porodica, i da se traži da bude osuđen „do osam godina robije“ jer je predsednik Nadzornog odbora navodno bežeći od predsednika sindikata udario u štok vrata i povredio kičmu.

„Sindikat se optužuje da finansira Demokratsku stranku i dnevni list Danas koji je pod stalnom analizom jer Nadzorni odbor i služba fabričke bezbednosti još uvek vode istragu kako je bilo moguće da takav list bude unet i distribuiran radnicima 25. januara, u kojem je bilo posebno izdanje o školskoj slavi Sveti Sava“, navodi se u saopštenju.

Sindikat je najavio da će u narednom periodu preduzeti sve mere sindikalne borbe uključujući i najradikalnije kako bi se odbranio od napada Nadzornog odbora koji je, kako je navedeno, „delegiran od strane Vlade Srbije i Ministarstva odbrane.“

Skupština sindikata Zastava oružja je 13. marta uputila inicijativu Vladi i Ministarstvu odbrane da se razreše članovi Nadzornog obora, ali nije bilo njihove reakcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari