Užičko Ugostiteljsko preduzeće Sloga prodato je juče na aukciji u Beogradu konzorcijumu koji čine Milan Čeliković i Slobodan Milovanović, preduzetnici iz Užica. Sedamdeset odsto društvenog kapitala ovog preduzeća konzorcijum je kupio po početnoj ceni od 104.498.000 dinara, i tom prilikom se obavezao da u prvoj godini privatizacije investira najmanje 40 miliona dinara.

Užičko Ugostiteljsko preduzeće Sloga prodato je juče na aukciji u Beogradu konzorcijumu koji čine Milan Čeliković i Slobodan Milovanović, preduzetnici iz Užica. Sedamdeset odsto društvenog kapitala ovog preduzeća konzorcijum je kupio po početnoj ceni od 104.498.000 dinara, i tom prilikom se obavezao da u prvoj godini privatizacije investira najmanje 40 miliona dinara. Ovo preduzeće poseduje izuzetno atraktivne objekte na ekskluzivnim lokacijama u gradu, poput hotela Zlatibor, jednog od simbola grada, koji Užičani nazivaju „Sivonja“, ali i hotela Palas. U posedu Sloge bili su i restorani Era, Šumadija, Zelena pijaca, Breza, Bagrem, Rakijski pijac i Gradska kafana. Užička Sloga raspolaže sa oko dvadeset hiljada kvadratnih metara poslovnog prostora, od čega samo hotelu Zlatibor pripada jedanaest hiljada kvadrata.
Preduzeće zapošljava 222 radnika, kojima nisu isplaćene četiri plate u ukupnom iznosu od 20 miliona dinara, a dug za poreze i doprinose kreće se oko 15 miliona dinara. Za oko 120 radnika, kako su najavili novi vlasnici, već je sačinjen socijalni program, čija bi realizacija trebalo da počne za par dana. Novi vlasnici su najavili da od Sloge žele da naprave uspešnu firmu, a njihov prvi poslovni potez biće ulaganje u hotel Palas. Inače, užička Sloga pet puta je nuđena na aukcijama, ali one nisu uspevale, jer nije bilo zainteresovanih investitora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari