Skupština: Usvojen rebalans budžeta 1Foto: FoNet/Nenad Đođević

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su rebalans državnog budžeta za 2019. godinu kojim je utvrđeno da se višak sredstava u budžetu od 50 milijardi dinara potroši za povećanje plata u javnom sektoru od osam do  15 odsto od 1. novembra.

Penzioneri ce dobiti jednokratnu pomoć  od  5 000 dinara koja ce biti isplacena pocetkom  decembra ,a sredstva of rebalansa posluzuce i za  pomoć građanima koji su se zadužili u francuskim francima, kao i za kapitalne investicije.

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dobiće više novca za izgradnju deonica autoputa Obrenovac-Ljig i Pojate Preljina, kao i budućeg autoputa Beograd Sarajevo.
Najviše, oko 14 milijardi dinara, je za Moravski koridor koji će spajati koridore 10 i 11.

A povecan je iznos za naučno-istraživačke delatnosti, a Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za isplatu naknada u skladu sa Zakonom o finansijskoj podršci porodici s decom. Skupština je usvojila i izmene Zakona o PDV-u kojim su utvrđene poreske olakšice za troškove u izgradnji autoputeva za koje je posebnim zakonom utvrđen javni interes, a PDV se neće plaćati ni na uvoz robe za potrebe tih projekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari