Skupština Zrenjanina usvojila budžet od 4,2 milijarde 1

Skupština Zrenjanina usvojila je na današnjoj sednici budžet od 4,2 miljarde dinara za narednu godinu. Polovinu tog budžeta činiće prihodi od zarada, oko 1,8 milijarda dinara, i deo dobijen poreskim zahvatanjima, što je preko 2 milijarde dinara.

Obrazlažući donošenje odluke o budžetu, gradonačelnik Zrenjanina obasnio je da se rukovodilo socijalnim momentom, tako da je 4,5 odsto predviđeno za socijalna davanja. Sem toga, 4 odsto budžeta namenjeno je poljoprivredi, isto toliko za mesne zajednice, moglo se čuti na sednici, dok je za kulturu predviđeno 8 odsto sredstava.

-Sa pokrajinom i republikom ulazimo u velike projekte naredne godine, predstoji izgradnja mosta na Begeju i dve raskrsnice na trasi obilaznice oko grada. Nismo zaboravili ni nevladine organizacije, sportiste, verske zajednice za koje su predviđena sredstva u budžetu. Svi koji dobijaju sredstva na konkursima moraće da pravdaju njihov utrošak – objasnio je gradonačlenik Zrenjanina Čedimir Janjić odbornicima.

Na dnevnom redu 15. zasedanja skupštine Grada Zrenjanina našlo se 46 tačaka, pored budžeta to su bili većinom godišnji planovi rada javnih preduzeća i institucija a njihovo razmatranje usledilo je tek nakon tročasovnog predlaganja dopune dnevnog reda brojnim predlozima opozicije. Svi predlozi, počev od odlaganja davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta kako bi se videlo da li je išta ostalo za domaće ratare, saniranja poseldica suše, do predloga za kontrolu troškova sportskih klubova i sudbine zgrade Komiteta, odbijeni su glasovina većine koju prevode SNS i SPS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari