"Sloga" podnela krivičnu prijavu protiv direktora GSP Beograd 1

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštili su da su podneli Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv generalnog direktora JKP GSP Beograd Željka Milkovića, zbog ometanja, sprečavanja sindikalnog i svako drugog udruživanja i delovanja sindikata Sloga u tom preduzeću.

„Počev od samog osnivanja, registracije i okupljanja članova Sloge među zaposlenima u GSP Beograd, sindikat i njegovi ovlašćeni predstavnici su na najgrublji način opstruisani, gde je direktor kao odgovorno lice ignorisao i bez odgovora ostavio sve obrazložene predloge sindikata, njegove zahteve i inicijative, vršio presiju prema zaposlenima da se ne učlanjuju u sindikat, kao i da se isčlane oni koji su već učlanjeni“, navodi „Sloga“ u saopštenju.

Takođe ističu da sindikatu Sloga nisu poput drugim sindikatima, koji deluju u tom preduzeću, omogućena elementarana prava za rad i okupljanje članova, čime se direktno, kako navode krše prava zaposlenih na slobodno izražavanje volje i ostvarivanje prava iz radnog odnosa, u čemu ih zastupa sindikat, što i jeste njegova osnovna uloga.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ izrazili su nezadovoljstvo nedavnom prodajom Depo-garaže na uglu Bulevara despota Stefana i Cvijićeve nemačkom trgovinskom lancu Lidlu, gde se između ostalog, nalazila Elektro-građevinska operativa GSP „Beograd“.

„Ovim se potvrđuju sve naše dosadašnje strepnje, tvrdnje i bojazni na koje smo godinama upozoravali da se GSP Beograd namerno gura u negativno poslovanje sa ciljem otimanja i netransparentne rasprodaje njegove ogromne nepokretne imovine“, zaključuje se u saopštenju „Sloge“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari