Sloga: Podrška zahtevima penzionera 1

Udruženi sindikati Srbije Sloga podržaće protest penzionera najavljen za utorak 1. novembra i pridružuje im se u zahtevima da se svima kojima su penzije i plate umanjenje vrate na nivo pre novembra 2014. godine, kao i da im se vrati do sada kompletno oduzeta suma novca.

Podržavamo u potpunosti njihove zahteve, budući da je program Vlade Srbije izrazito populistički, sveden na stvaranju suficita u budžetu realizacijom na štednji njenih građana u svim segmentima, zbog čega najviše stradaju penzioneri, socijalno ugrožene kategorije, trudnice, nezaposleni, ali i svi zaposleni bez obzira da li rade u javnom ili privatnom sektoru, navela je Sloga u saopštenju.

Sindikati Sloga su protiv neoliberalno-populističke ekonomske politike Vlade Srbije koja dalje osiromašuje građane, jer smatraju da „imati posao ne znači samo da ga imaš, već i da radiš, zaradiš, a onda i živiš od svog poštenog rada i penzije koju si unapred zaradio“.

Nažalost, u Srbiji se sve svelo na rad isključivo zarad pukog preživljavanja, uz svakodnevno plašenje građana nekakvim bankrotstvom i nastavkom sprovođenja mera štednje i socijalne stagnacije građana pod direktnim diktatom MMF, što
nije prihvatljiva ekonomska politika koju bi mi kao ozbiljan sindikat podržali, zaključuje Sloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari