Sloga: Umesto apela potrebne efikasne mere 1Foto: Sloga.org.rs

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštili su da apel države prema poslodavcima da budu solidarni sa radnicima – uliva nesigurnost, jer se time pokazuje nedostatak autoriteta i kontrole nad privredom i trenutnom situacijom.

Iz Sloge ističu da posle sednice Socijalno – ekonomskog saveta imaju razloga za zabrinutost jer nisu čuli ono šta se od njih očekivalo, a to je da će država za vreme vanrednog stanja zbog korona virusa manje apelovati, već da će biti odlučnija i konkretnija u zaštiti prava zaposlenih, njihovog statusa i primanja tokom trajanja vanrednog stanja.

Potrebne su jake i efikasne mere za zdravstvenu zaštitu svih radnika koji će ostati u procesu rada, ali i za sve koji će zbog epidemije ostati bez posla i primanja, saopštila je Sloga i dodala da svi u Srbiji moraju imati primanja kako bi fizički preživeli ovu planetarnu epidemiološku okolnost.

„Očekujemo da Narodna banka Srbije u narednom periodu izdejstvuje moratorijum na otplatu svih bankarskih kredita do okončanja vanrednog stanja, bilo privrednih ili fizičkih lica, kao i odlaganje plaćanja dugova ili tekućih dažbina za sve“, navedeno je u saopštenju Sloge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari