Smanjen broj ulazaka putničkih vozila u Srbiju 1Foto: Dejana Majstorović

Ukupan broj putničkih vozila koja su ušla u Srbiju u prvom kvartalu 2020. godine manji je za 7,8 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, saopštio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Domaćih vozila bilo je manje za 8,5 odsto, a stranih za 7,3 odsto. Ukupan broj putnika koji su svim vrstama putničkih prevoznih sredstava ušli u Srbiju u prvom kvartalu manji je za 13,6 odsto u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

Broj putnika u vozilima sa domaćom registracijom manji je za 9,4 odsto, dok je u vozilima sa stranom registracijom manji za 15,4 odsto.

Najveći broj vozila ušao je preko graničnih prelaza sa Hrvatskom, 26,9 odsto, a zatim preko graničnih prelaza sa BIH 23 i Mađarskom 11,9 odsto.

Izlaz putničkih motornih vozila iz Srbije bio je manji za 12,6 odsto u odnosu na isti period 2019. godine.

Broj vozila s domaćom registracijom u izlazu je manji za 12,9 odsto, dok je u istom periodu izlaz vozila sa stranom registracijom manji za 12,5 odsto.

Ukupan broj putnika izašlih iz Srbije tokom prvog kvartala manji je za 14,4 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Preko graničnih prelaza sa Hrvatskom izašao je najveći broj putničkih prevoznih sredstava, 27,6 odsto, a zatim preko graničnih prelaza sa BIH 21,9 i Mađarskom 16,9 odsto, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari