Trend smanjenja učešća stranih investitora u trgovanju, započet u prethodnom mesecu, nastavljen je i u maju.
Učešće stranih investitora u trgovanju akcijama (FIS) kretalo se u nižim intervalima od uobičajenih za ovu godinu, a iznosilo je prosečno dnevno 38 odsto, sa neznatnim fluktuacijama u vrednosti tokom celog meseca.

Trend smanjenja učešća stranih investitora u trgovanju, započet u prethodnom mesecu, nastavljen je i u maju.
Učešće stranih investitora u trgovanju akcijama (FIS) kretalo se u nižim intervalima od uobičajenih za ovu godinu, a iznosilo je prosečno dnevno 38 odsto, sa neznatnim fluktuacijama u vrednosti tokom celog meseca. Ovaj pokazatelj je smanjen za 3,7 procentnih poena u odnosu na prethodni mesec. Veća aktivnost domaćih investitora u trgovanju obveznicama RS rezultirala je smanjenjem prosečne dnevne vrednosti učešća stranih investitora u trgovanju obveznicama (FIB), na mesečnom nivou, koja je u maju iznosila 19 odsto. Iako je došlo do smanjenja FIB-a za 10 procentnih poena u odnosu na prethodni mesec, ova vrednost i dalje predstavlja prilično visoko učešće stranih investitora u trgovanju ovim hartijama, posmatrajući ceo period izračunavanja ovog pokazatelja.
Učešće stranih investitora u ukupnoj vrednosti prometa (FIT) na Beogradskoj berzi u maju iznosilo je 36 odsto, što predstavlja smanjenje od 5 procentnih poena u odnosu na prethodni mesec.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari