Smena osam direktora i šefova u EPS 1Foto: EPS

Zbog grešaka i nemara u postupku očitavanja brojila biće smenjeno osam direktora i šefova, odgovornih za brigu o korisnicima, a unutrašnja kontrola nastavlja da radi i baviće se tim pitanjem duži period, saopštila je Elektroprivreda Srbije (EPS).

Biće smenjeni direktori Sektora za brigu o korisnicima Sonja Milojević, Odseka za tehničke usluge Jagodina Miomir Papović, rukovodilac Sektora za brigu o korisnicima TC Kraljevo Mile Milošević i rukovodilac Sektora za brigu o korisnicima TC Kragujevac Vojkan Vučković.

Iz EPS Distribucije biće smenjeni direktor Sektora za podršku tržištu i smanjenje gubitaka Beograd Žarko Šantrić, direktor Ogranka Kraljevo Srđan Đurović, šef službe za kontrolu mernih mesta, ogranak Niš Miloš Petrović i direktor Ogranka Jagodina Dobrica Milošević.

U EPS do sada je primljeno 1.880 reklamacija građana za pogrešno ispostavljene račune za struju za decembar, a taj broj reklamacija je ispod proseka za taj mesec u prethodne tri godine, navodi se u saopštenju.

Vršilac dužnosti direktora EPS Milorad Grčić rekao je da svi korisnici koji misle da su oštećeni mogu da pošalju reklamacije do kraja januara, ali je konstatovao i da je sigurno da nisu svi računi pogrešni.

Definitivno da je u pojedinim slučajevima bilo grešaka i nepravilnosti, kao i grešaka i nemara i u okviru samog postupka očitavanja. Bilo je i grešaka koje su napravili ljudi u elektrodistribucijama, ili odgovorni u elektrodistributivnom sistemu, priznao je Grčić.

Grčić je podsetio da su radna mesta „čitači brojila“ u EPS ukinuta 2000. godine i poslednjih 16 godina se na tim poslovima angažuju različite agencije.

Do sredine 2015. godine kada je počeo proces centralizacije i korporativizacije u EPS, svaka elektrodistribucija raspisivala je svoje tendere i angažovala agencije. Sada sve te agencije čitaju zajedno, naveo je Grčić.

On je precizirao da je u otvorenom postupku javne nabavke angažovan konzorcijum čiji je nosilac firma Sekvester i koji čita brojila po ceni od 39,9 din za celu Srbiju, ali da postoje razne spekulacije o ceni čitanja.

Tvrdim da sadašnja cena nije veća u odnosu na ranije. U planinskim delovima za neke zaseoke potrebno je nekoliko sati da očitaju jedno, dva ili tri brojila i ta je cena je bila astronomska. Napravili smo dobar posao i ozbiljnu uštedu, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari