Sosa: Glavni izazovi održavanje makroekonomske stabilnosti i nastavak reformi 1Zgrada Vlade Srbije Foto: Bojan Cvejić

Šef kancelarije Međunardnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji Sebastijan Sosa ocenio je danas da će za Srbiju u narednom periodu glavni izazovi biti održavanje makroekonomske stabilnosti i nastavak strukturnih reformi.

„Makroekonomski uslovi u Srbiji su se izuzetno popravili u poslednje tri godine. Od sada će glavni izazov u okviru ekonomske politike biti da se održi ta makrostabilnost i da se u potpunosti sprovedu reforme koje su neophodne da bi se rešio problem osnovnih strukturnih nedostataka srpske ekonomije“, kazao je Sosa povodom održavanja Kopaonik biznis foruma čiji će biti učesnik.

Kako su saopštili organizatori tog skupa, Sosa je istakao da će potpuno sprovođenje plana strukturnih reformi biti ključno za obezbeđivanje većeg, održivijeg i inkluzivnijeg rasta u Srbiji.

Ovogodišnji 26. Kopaonik biznis forum biće održan od 3. do 6. marta, a centralna tema je „Srbija deset godina posle velike recesije: snažan rast kao imperativ“.

Na forumu će govoriti prestavnici Vlade Srbije, privrednici, ekonomisti, predstavnici međunarodih finansijskih institucija među kojima su direktorka Svetske banke za zapadni Balkan (WB) Linda Van Gelder, regionalni menadžer Međunarodne finansijske korporacije (IFC) Tomas Lubek.

Najavljeno je da će prvi put na Forumu kao specijalni gost biti generalni direktor za proširenje pri Evropskoj komisiji Kristijan Danijelson.

Organizator Kopaonik biznis foruma je Savez ekonomista Srbije u partnerstvu sa kompanijom Masterkard (Mastercard).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari