Srbija na listi preporučenih destinacija za građane Dubaija 1Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati Foto: Pixabay/Pexels

Jedno od vodećih turističkih informativnih glasila u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, portal WhatsOn.ae uvrstio je Srbiju na listu preporučenih destinacija za letnja putovanja državljana i rezidenata Dubaija, saopštila je danasPrivredna komora Srbije.

To će, očekuje se, doprineti povećanju broja turista iz te zemlje, kojima su Srbija i susedne države zanimljive destinacije, naročito tokom leta.

WhatsOn koji je u 2020. godini zabeležio preko tri miliona individualnih poseta, navodi da se u Srbiju može bezbedno putovati i da se turistički objekti, restorani i šoping centri ponovo otvaraju širom zemlje. Dodatno, WhatsOn najavljuje obnavljanje putničkog aviosaobraćaja između Dubaija i Srbije od 4. jula. Centar za ekonomske odnose Privredne komore Srbije, Predstavništvo u Dubaiju kao i Udruženje za turizam PKS u saradnji sa hotelijerima i agencijama, narednih nekoliko meseci intenzivno će promovisati Srbiju kao željenu destinaciju za odmor.

„Uvrštavanje Srbije na listu preporučenih destinacija od strane prestižnog magazina kao što je WhatsOn pokazuje da naš rad na jačanju vidljivosti i prepoznatljivosti Srbije daje rezultate. Srbija treba da pokaže čitavom svetu lepotu svoje istorije i prirode. Zahvaljujući zalaganju kolega iz PKS i predsednika Marka Čadeža, Privredna komora Srbije obavestila je još pre nekoliko dana partnere iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o spremnosti da dočekamo putnike iz ove zemlje. Dodatno, najava obnavljanja aviosaobraćaja između Dubaija i Beograda potvrđuje da mere, preduzete na suzbijanju pandemije kovid-19, daju rezultate”, ukazao je Marko Selaković, rukovodilac Kancelarije Privredne komore Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Selaković je pozvao sve građane Srbije koji žive i rade u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao i druge rezidente UAE koji mogu da putuju u Srbiju u bezviznom režimu, da godišnji odmor provedu u Srbiji i na taj način doprinesu oporavku domaće turističke privrede.

Pored Srbije, na listi destinacija WhatsOn-a, preporučenih za putovanje državljana i rezidenata Dubaija, nalaze se i Kipar, Grčka, Sejšeli, Maldivi, Island, Egipat, Malta, Liban, Šri Lanka, Tanzanija, Turska i Tunis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari