Stamatović: Čajetina 2020. počinje izgradnju još jedne gondole 1Foto: N. Kovačević

Osim izgradnje najduže panoramske gondole na svetu, zlatiborske „Gold gondole“ duge 9 km koja će biti završena do kraja godine, opština Čajetina namerava da realizuje još jedan veliki infrastrukturni projekat na Zlatiboru, najavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

On je rekao da je u planu da se sagradi i druga trasa gondole koja bi povezivala Ribničko jezero i vrh Čigote.

Cilj izgradnje gondole je da se rastereti Tornik, a jedan krak gondole, od međustanice u Ribnici, preusmeri do Čigote, kako bi i taj deo Zlatibora razvio sve svoje turističke potencijale i privukao rekreativce, ljubitelje prirode i adrenalinskih sportova, tokom cele godine – rekao je Stamatović

On je objasnio da će gondola od Ribnice do vrha Čigote biti duga oko 4,5 kilometara, a stručnjaci rade na odabiru najbolje trase.

Stamatović očekuje da će u naredne dve godine opština Čajetina završiti ovaj projekat po fazama i tako kompleks Čigote staviti u funkciju i zaokružiti turističku ponudu na nivou celog Zlatibora.

Opština će, kako je dodao, planirati sredstva u budžetu za 2020. godinu za početne radove, a nada se da će uspeti da dobije novac i od Vlade Republike Srbije jer je, istakao je Stamatović, reč o opštem interesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari