Stamatović: Uz pomoć agroindustrijskog centra pospešićemo polјoprivredu i stočarstvo 1Foto: FoNet/ SPAS

Zadatak Zdrave Srbije (ZS) je da omogući svim polјoprivrednim proizvođačima u opštini Kosjerić da prodaju svoje proizvode po prihvatlјivim cenama, kako na domaćem tako i na stranom tržištu, izjavio je danas predsednik te stranke Milan Stamatović.

On je rekao da gajenje malina i zasada šlјiva donosi najveći prihod polјoprivrednim proizvođačima u selima opštine Kosjerić i da je stočarstvo jedan od glavnih nosilaca kosjerićke polјoprivrede.

„Posredstvom budućeg agroindustrijskog centra, koji će po realnim cenama otkuplјivati polјoprivredne proizvode, omogućićemo svim voćarima i stočarima iz Kosjerića da prodaju svoje proizvode u Srbiji i inostranstvu, čime ćemo unaprediti polјoprivrednu proizvodnju, otvoriti nova radna mesta i osigurati otkup celokupnog roda“, istakao je Stamatović.

Dodao je da činjenica da osam godina nisu odžani javni izbori u mesnim zajednicama, kao i da život lјudi na selu, njihove potrebe i problemi nisu stizali do nadležnih službi u opštini Kosjerić, dovolјno govori u kakvoj se teškoj situaciji nalaze polјoprivrednici.

„Zato je naš cilј da se što više posvetimo razvoju voćarstva i unapređenju stočarstva, za koje na padinama Povlena, Malјena i Divčibara postoje odlični uslovi“, rekao je Stamatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari