Povodom proslave jubilarnih 100 godina postojanja i 10 godina poslovanja u Srbiji, kompanija Holcim organizovala je tokom vikenda volontersku akciju sadnje drveća na više od 15 lokacija u Paraćinu i Popovcu, kao i na Tari uz podršku NVO Naša Srbija.

Volonterska akcija najpre je počela u Paraćinu i Popovcu, gde se nalazi Holcimova fabrika cementa. Podršku zaposlenima pružili su i predstavnici lokalne samouprave zajedno sa predsednikom opštine Sašom Paunovićem, deca iz paraćinskih škola, nevladine organizacije kao i mnogi građani Paraćina.

„Holcim je hteo pre svega da sadnjom drveća u urbanim delovima Paraćina i Popovca pruži doprinos ne samo zdravijoj životnoj sredini već i lepšem izgledu gradskih ulica i parkova. Sadnjom na Tari hteli smo da skrenemo pažnju čitave Srbije na značaj životne sredine i njeno unapređenje“, izjavio je Gustavo Navaro, generalni direktor Holcima.

Ministar za zaštitu životne sredine Oliver Dulić, koji je takođe učestvovao u sadnji drveća na Tari, izjavio je da su naša deca razlog, zbog koga je u ovoj meri resorno Ministarstvo najviše angažovano na kreiranju odgovorne ekološke politike.

Na svim lokacijama posađeno je više od 600 stabala. Kada bi se sva ta stabla posadila na jednom mestu, ona bi zauzela prostor od oko 6,5 hektara, odnosno oko šest fudbalskih igrališta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari