Stranci će graditi vrtiće? 1Foto: Beoinfo

Gradski menadžer Goran Vesić i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i predsednik opštine Zemun Dejan Matić obišli su danas vrtić „Oaza” u Zemunu, koji se nalazi u krugu nekadašnje fabrike „Elektronska industrija”.

– „Oaza” je jedan od primera kako se rešava problem nedostatka mesta u vrtićima, jer se on i nalazi u adaptiranim prostorijama nekadašnje fabrike i otvoren je prošle godine, rekao je Vesić.

Na taj način obezbedili smo da oko 300 dece boravi u uslovima, koji su na svetskom nivou.

On je konstatovao da je problem nedostatka mesta u vrtićima, u opštini Zemun, najviše izražen.

– Dobili smo građevinsku dozvolu za vrtić u zemunskom naselju Altina, koji će imati kapacitet za 250 dece, površine 800 kvadratnih metara, rekao je on.

– Poslednjih meseci razgovaramo sa predstavnicima evropskog lanca vrtića koji su zainteresovani da grade više desetina takvih ustanova u Beogradu, a slične inicijative imamo i iz Rusije, rekao je Vesić.

– Povećava se interesovanje stranih kompanija koje se tim poslom bave i verujem da ćemo veoma brzo doći u situaciju da u Beogradu više ni jedno dete neće čekati mesto u vrtiću, rekao je on.

– Trenutno oko osam i po hiljada čeka mesto, od čega je oko pet hiljada prioritet, što je nedopustiva situacija koja mora da se reši, ocenio je Vesić.

Šarčević je rekao da se vrtić „Oaza” nalazi u prelepom objektu, koji zaposleni čuvaju i oplemenjuju, da se u njemu primenjuju dobre metode u radu sa decom, vaspitači primenjuju montesori program, za šta su i obučeni.

Deca su ovde zadovoljna i srećna, rekao je Šarčević, prenosi Beoinfo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari