Strateški razvoj Parka prirode "Golija" 1Foto: FoNet/Evropski PROGRES

Strateški razvoj Parka prirode „Golija“, koji podrazumeva očuvanje prirodnog i kulturnog blaga i ekonomski napredak tog područja, je zajednički cilj svih zainteresovanih strana, poručeno je na skupu „Golija – prelaz od planiranja ka razvoju“ koji se održava u Kraljevu.

Projekat koji je iniciralo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a najvećim delom, u vrednosti od 300.000 evra, finansijski podržavaju Evropska unija i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa Evropski PROGRES, ima za cilj da stvori uslove za održivi razvoj Parka prirode „Golija“.

Pored definisanja modela opšteg upravljanja razvojem, koji će biti izrađen u skladu sa nacionalnim okvirom i lokalnim kontekstom, projekat podrazumeva i izradu nedostajuće planske dokumentacije za izgradnju ključnih infrastrukturnih koridora neophodnih za razvoj Golije.

U saopštenju se navodi da je cilj programa Evropski PROGRES jačanje lokalne administracije, stvaranje povoljnijeg okruženja za razvoj infrastrukture i privrede, kao i poboljšanje sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije.

Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari