Strateško partnerstvo kompanija Facebook i Httpool 1

Kompanije Facebook i Httpool objavljavile su uspostavljanje regionalnog strateškog partnerstva, u okviru koga je Httpool postao zvanični Facebook reseller partner na Balkanu, uključujući Srbiju, Bugarsku, Hrvatsku i Sloveniju.

Kako se navodi u saopštenju Httpook kompanije, Facebook ovo partnerstvo vidi kao priliku da pomogne lokalnim agencijama i oglašivačima u dosezanju šire publike i uključivanju u kvalitetniju komunikaciju sa korisnicima, čime se unapređuju i potencijali lokalnih kompanija.

Httpool, kao novi Facebook-ov zvanični partner za prodaju oglasnog prostora, pružaće podršku, znanje i stručnost lokalnim kompanijama i pomoći im u kreiranju uspešnih marketinških strategija za Facebook, Instagram, Facebook Messenger i Whatsapp. Cilj ove saradnje je uspostavljanje lokalne podrške za oglašivače na Balkanu koju obezbeđuje partner koji ima snažnu poziciju, iskustvo i dokazanu stručnost u regionu.

“Naš riseler program stvorili smo za region Balkana, gde Facebook nije fizički prisutan, kako bi oglašivačima u regionu postalo dostupno naše znanje i stručnost. Danas smo uzbuđeni jer je to korak dalje u podizanju kvaliteta poslovanja u ovom regionu”, izjavio je Robert Bednarski, Country Director, CEE, Facebook.

“Ovo partnerstvo predstavlja još jedan dokaz Httpool-ove vodeće pozicije u regionu. Uzbuđeni smo što ćemo asistirati Facebook-u u predstavljanju najnovijih oglasnih rešenja u Srbiji i regionu, kao i zbog prilike da brendovima i agencijama pružimo neposrednu podršku uz najviši nivo stručnosti”, istakao je Rade Tričković, regionalni direktor kompanije Httpool.

U saopštenju se navodi da će partnerstvo regionu učiniti dostupnim najbolje Facebook prakse, treninge, tehnike razvoja strategija, kao i lokalne opcije plaćanja, uz pomoć dokazano uspešnih Httpool-ovih operativnih procesa za oglašavanje. Agencije će imati dodatnu korist od timskih treninga, direktnu podršku u vezi sa regulatornim pitanjima o oglašavanju itd.

“Oglašivači u regionu koriste Facebook i Instagram da se povežu sa svojom publikom na smislen način. Zahvaljujući strateškom pratnertstvu sa Httpool-om bićemo im još korisniji, zbog pružanja specijalno koncipiranih treninga i ekspertske podrške”, naglasio je Rustam Ziganshin, Reseller Partner CEE u kompaniji Facebook.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari