Švajcarska: 100 miliona franaka za Srbiju 1Foto: Freeimages/ Pierre_Andr

Švajcarska je za podršku Srbiji od 2018. do 2021. godine opredelila 100 miliona franaka, a sredstva će najvećim delom biti usmerena na ekonomski razvoj i povećanje zapošljavanja, saopšteno je danas na sastanku ministra za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenada Popovića i švajcarskog ministra privrede Johana Šnajder-Amana.

Kako je saopštilo Ministarstvio za inovacije i tehnološki razvoj, Popović je u Bernu ministru privrede, obrazovanja i istraživanja Johanu Šnajder-Amanu predstavio program za podršku otvaranja regionalnih inovacionih startap centara širom Srbije

„Srbija gradi dva najmodernija inovaciona i naučno-tehnološka parka u Novom Sadu i Nišu, a započet je i projekat izgradnje brojnih startap centara u regionima Srbije“, rekao je Popović.

On je pozvao švajcarske partnere da ekspertskim znanjima pomognu u podizanju kapaciteta tih centara, kao što su to uradili u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu.

Švajcarski ministar Šnajder-Aman je istakao da 570 švajcarskih kompanija trenutno posluje u Srbiji i da one zapošljavaju preko 11.000 ljudi, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari