Na Novosaskom sajmu sutra počinje 74. međunarodni poljoprivredni sajam, najveća sjamska priredba u Srbiji i jedna od najvećih u jugoistočnoj Evropi. Sajam će biti zvanično otvren večeras, a trajaće od 12. do 19. maja. U sajamskim halama i na otvorenom prostoru nastupiće više od dve hiljade izlagača iz 60 zemalja sveta koji je prikazati proizovde agrara i pratećih delatnosti – hranu, mehanizaciju, stoku.

Na Novosaskom sajmu sutra počinje 74. međunarodni poljoprivredni sajam, najveća sjamska priredba u Srbiji i jedna od najvećih u jugoistočnoj Evropi. Sajam će biti zvanično otvren večeras, a trajaće od 12. do 19. maja. U sajamskim halama i na otvorenom prostoru nastupiće više od dve hiljade izlagača iz 60 zemalja sveta koji je prikazati proizovde agrara i pratećih delatnosti – hranu, mehanizaciju, stoku… Biće izložene najsavremenije mašine najpoznatijih svetskih i domaćih proizvođača traktora, kombajna i drugih mašina, a u stočnim oborima odgajivači će prikazati više do 5.000 grla stoke i živine. Prema rečima Bojana Gajića, pomoćnika generalnog direktora sajma, više od trećine izlagača, odnosno 35 odsto, biće iz inostranstva, što pokazuje da su stranci itekako zainteresovani za naše tržište. Oni će nastupiti pojedinačno ili u okviru nacionalnih izložbi. I ove godine stručne komisije će ocenjivati kvalite proizvoda u 31 robnoj grupi, a najkvalitetniji proizvodi dobiće priznanja. Prvi put ove godine biće dodeljeno priznanje „Najbolji u agrobiznisu“ u četiri kategorije.
Sajam je organizovao bogatu poklon igru za posetioce sa kupljenim ulaznicama u kojoj su glavne nagrade – traktori „belarus“ i „mahindra“, automobil „zastava 10“ i skuter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari