Sve više kineskih turista 1

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine Lijem Mančangom, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti turizma.

Ambasador Li Mančang izrazio je tom prilikom zadovoljstvo zbog činjenice da Srbiju posećuje sve više kineskih turista, dodajući da bi otvaranje direktne avionske linije između Srbije i Kine dodatno povećalo turistički promet između dve zemlje.

Ljajić je rekao je da je Srbija imala izuzetno uspešan nastup na Međunarodnom sajmu turizma u Šangaju, gde je 90 turoperatera iz Kine pokazalo interesovanje za dovođenje turista u Srbiju.

Pored ostalih programa, naveo je Ljajić, predstavljena je ruta „Putevima Valtera“, koja povezuje više gradova u Srbiji i Bosni i Hercegovini, značajnih za život i rad proslavljenog glumca Velimira Bate Živojinovića.

Ambasador Li Mančang uputio je zvanični poziv Ljajiću da Srbija bude država partner na međunarodnom privredno – trgovinskom sajmu „Put svile“ u kineskoj provinciji Šansi, na kome učestvuju izlagači iz celog sveta i dodao da će NR Kina u potpunosti pokriti troškove tog učešća.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari