Telekom Srbija donirao 20 miliona dinara zdravstvu za pomoć u suzbijanju epidemije korona virusa 1Foto: Zoran Spahić

Kompanija Telekom Srbija objavila je danas da je donirala 20 miliona dinara zdravstvenom sistemu u Srbiji kako bi pomogla da se obezbedi dodatna oprema za borbu protiv korona virusa.

U koordinaciji sa Ministarstvom zdravlja donirano je Institutu za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“, Klinici za infektivne i tropske bolesti KCS, Kliničkom centru u Nišu i Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo u Novom Sadu, po pet miliona dinara za nabavku testova na COVID-19, reagensa, medicinske i druge opreme potrebne u toku trajanja epidemije, navedeno je u saopštenju.

Iz Telekoma navode i da su u kontaktu je sa nadležnim institucijama i Ministarstvom zdravlja kako bi, u skladu sa svojim mogućnostima, doprinela suzbijanju epidemije korona virusa.

Od pojave korona virusa u Srbiji, kompanija Telekom Srbija se, podsetili su, na različite načine trudi da doprinese borbi protiv širenja epidemije, a posebna pažnja posvećena je najugroženijem delu stanovništva.

Tako su zajedničkom kampanjom „Pomozimo im da ostanu kod kuće“ Telekom Srbija, Supernova i agencija RED Communication uputile apel za pomoć najstarijim sugradjanima koji zbog rizika od virusa ne bi trebalo da izlaze iz svojih domova.

Kampanju su na društvenim mrežama podržale brojne poznate ličnosti iz sveta umetnosti, kulture, sporta.

Podseća se i da Telekom Srbija i Supernova neće isključivati usluge korisnicima starijim od 65 godina zbog neplaćenih računa, niti će im se obračunavati kamate za sve račune pristigle u vreme trajanja vanrednog stanja.

Takodje, već u prvim danima epidemije u Srbiji, terenski prodavci ove dve kompanije stavili su se na raspolaganje lokalnim civilnim službama, kako bi kao volonteri pomogli najstarijima i drugim ugroženim sugradjanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari