Telenor banka prodata bugarskom investicionom fondu 1

„Investicija u Telenor banku odlična je prilika za nas da uđemo na atraktivno srpsko tržište. Uvereni smo u dalji razvoj i uspeh Telenor banke, jer će se temeljiti na potrošačkim i finansijskim ekspertizama River stiks kapitala, Telenorovim kompetencama u korisničkoj podršci i distribuciji, kao i na jedinstvenom profilu Telenor banke. Banka će nastaviti da ulaže napore i resurse kako bi zadržala vodeću poziciju kao prva potpuno mobilna onlajn banka u jugoistočnoj Evropi“, izjavio je Elvin Guri, generalni direktor River stiksa.

Predsednik Izvršnog odbora Telenor banke Miloš Brusin naveo je da ta banka trenutno ima više od 300.000 otvorenih tekućih računa.

Investicioni fond River stiks osnovao je Guri, bugarski biznismen poreklom iz Albanije, koji je prethodno bio osnivač DŽet fajnensa (JetFinance), nebankarske finansijske institucije, koju je kasnije prodao francuskoj grupaciji BNP Pariba. Pre nego što je postao preduzetnik, Guri je radio za Prajsvoterhaus kupers i EBRD u Sofiji i Londonu. Član je Nacionalnog ekonomskog saveta premijera Albanije, a poznat je i po obrazovnim inicijativama, posebno u segmentu obrazovanja u Bugarskoj i Albaniji.