Tepić: Ako me Grčić ne primi, izneću podatke o radu EPS-a 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Da li će direktor Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić prihvatiti poziv Marinike Tepić, potpredsednice Stranke slobode i pravde, na razgovor o poslovanju tog preduzeća u ovom trenutku još uvek nije poznato.

U EPS-u za Danas nisu mogli da potvrde da li će do toga doći ili ne, a Marinika Tepić je za naš list rekla da još uvek nije dobila odgovor od Grčića da li će se susret zbiti.

– Za sada odgovora od strane direktora EPS-a nema. On ima rok do ponedeljka, 5. oktobra, da se izjasni o pozivu koji sam mu uputila. U slučaju da Grčić prihvati moj zahtev ja ću sa njim razgovarati u sedištu EPS-a. Ako on pak ne pristane da se susretne sa mnom i razgovara o poslovanju tog preduzeća, ja ću se javnosti obratiti 5. oktobra ispred direkcije te kompanije. Tom prilikom ću da iznesem podatke o poslovanju EPS-a – navodi Marinika Tepić.

Stručna javnost ne vidi ništa sporno u zahtevu potpredsednice SSP da je direktor EPS-a Grčić primi na razgovor jer mu se ona obratila, tim povodom, u svojstvu građanke.

– Apsolutno je prihvatljivo da se građani interesuju o načinu funkcionisanja svakog javnog preduzeća pa tako i EPS-a. Ako neki građanin ima podatke o netransparentnom i gubitaškom poslovanju nekog javnog preduzeća sasvim je u redu da ih iznese u razgovoru sa njegovim čelnicima. Javnost ima pravo na kontrolu rada javnih preduzeća i u tom smislu direktor EPS-a Grčić bi Mariniku Tepić trebalo da primi na razgovor, kao građanku – kaže za Danas ekonomista Milan R. Kovačević.

Podsećanja radi, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić zatražila je od direktora EPS-a Milorada Grčića razgovor o poslovanju tog javnog preduzeća.

– Imajući u vidu da ste naš državni gigant EPS doveli do finansijskog, kadrovskog i sistemskog rasula, da ste amaterskim i burazerskim rukovođenjem izazvali nepopravljivu štetu po građane i zaposlene koji će platiti cenu vašeg neznanja, tražim da me kao predstavnicu građana primite na sastanak da o ovome razgovaramo pred građanima javno. Oni, koji Vas plaćaju, moraju znati šta i koje to poslove kome dodeljujete, dok je preduzeće pred bankrotom“, poručila je Tepić u pismu Grčiću.

Ona smatra da Grčić može do kraja nedelje da se pripremi za ovaj sastanak i odgovori građanima zašto je EPS ponovo gubitaš i kakve će sve posledice trpeti i građani Srbije i zaposleni EPS-a zbog katastrofalne finansijske situacije u tom javnom preduzeću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari