Tepić: SNS uprava utrostručila dug Telekoma za samo dve godine, tražiću međunarodnu ekspertizu (VIDEO) 1Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS/MO

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić tvrdi da je „SNS uprava Telekoma Srbija obezbedila Igoru Žeželju 10 miliona evra da kupi tabloid Kurir i Adria media grupu“, kao i da će danas podatke koje ima uputiti „na sve relevantne međunarodne adrese“, prenosi N1.

„SNS uprava Telekoma je naših 10 miliona evra iz Telekoma uplatila firmi Igora Žeželja, a on posle prebacio taj avans drugoj ćerki firmi koja se onda kao naredno pravno lice pojavljuje kao firma koja je kupila tabloid Kurir. Još jednom zahtevam i od Telekoma i svih Žeželjevih firmi da pokažu bruto bilanse i druge izveštaje i neka me demantuju“, rekla je Tepić na konferenciji za novinare ispred sedišta Telekoma Srbija, prenosi N1.

Prema njenim rečima, Igor Žeželj je registrovao kupovinu 4. januara 2019. godine.

„Samo četiri dana ranije u bilansu stanja telekoma za 2018. godinu na poziciji 15 iskazani su dati avansi u iznosu od 14 miliona evra, a za prethodnu godinu su avansi bili tri puta manji”, rekla je Tepić, pokazujući papire na kojima je to napisano.

Tepić je govorila i o „dodatnih 28 miliona evra u poslovanju Žeželjeve firme”.

“Godinu dana ranije imao je tek 2.000 evra, odakle mu sad 28 miliona evra? Ko mu ih je dao? Njegov prihod je bio tek 600 miliona dinara. Ne postoji ni osnov da se zaduži, a kamoli da uspe da dobije po zakonu 28 miliona evra”, rekla je ona.

Ona je upitala „šta kriju ako je sve tako transparentno i nikad bolje u poslovanju, naročito Telekoma“.

Tepić: SNS uprava utrostručila dug Telekoma za samo dve godine, tražiću međunarodnu ekspertizu (VIDEO) 2

„Zašto se lažiraju podaci da Telekom vredi četiri milijarde evra kada mi jasno čujemo da će on možda vredeti toliko tek za tri godine. A sa čim se danas suočavamo? Da je SNS uprava obezvredila Telekom, utrostručila njegov dug za samo dve godine“, istakla je Tepić.

Istakla je da je, uz dokaze koje je priložila, sigurna da je SNS uprava Telekoma „obezbedila Igoru Žeželju 10 miliona evra da kupi tabloid Kurir i Adria media grupu“.

Zbog toga, ponovila je Tepić, potrebno je formirati nezavisnu stručnu komisiju koja će obaviti nadzor nad poslovanjem Telekoma, te da državni revizor javno objavi izveštaj o radu Telekoma.

Tepić je rekla da će danas uputiti „na sve relevantne međunarodne adrese“ sve podatke koje ima, jer i međunarodna javnost treba da bude upoznata sa zloupotrebama vlasti koje se u Srbiji dešavaju.

https://www.facebook.com/marinikatepic/videos/303229254436034

„I međunarodna javnost mora da zna kako rukovodstvo u ime države, u ime svih nas, zloupotrebljava imovinu i novac građana i države samo da bi uspostavio monopol u medijima i samo za održavanje rejtinga partije i bratije. Tražiću međunarodnu ekspertizu nezavisnih stručnjaka i spoljašnjih. Pa da vidimo hoćemo li ikada saznati kako se arči naš novac“, poručila je ona.

Tepić je poručila rukovodstvu Telekoma da ne treba da se „prikrivaju iza kampanja da se ovde radi o politici“, već da treba da daju dokaze o transakcijama preduzeća.

„Računica je jasna. Zadužili ste Telekom, povećali ste mu dug na više od milijardu evra, a prihod ste mu povećali tek za tri miliona. Podnesite izveštaje, dajte nam bruto bilanse, izveštaje iz banaka, sve papire o transakcijama i avansima. Drugačije, budite sigurni, odgovaraćete za sve ovo mnogo pre nego što se nadate“, izjavila je Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari