Predsednik Anketnog odbora formiranog za Luku Beograd Dejan Ranđićizjavio je juče da će od nadležnih gradskih službi zvanično tražiti svu dokumentaciju vezanu za taj slučaj. Na konferenciji za novinare Liberalno-demokratske partije, Ranđićje kazao da će dokumentaciju tražiti od javnog pravobranilaštva, gradonačelnika Beograda, Gradskog veća, kao i od sekretarijata za urbanizam i za imovinsko-pravne poslove i od Direkcije za građevinsko zemljište.

„Zemljište Luka Beograd od vitalnog je značaja za grad i rešavanje tog potencijalnog spora omogućilo bi investicije i razvoj grada. Ne želim da prejudiciram da li taj spor zaista postoji, da li su tvrdnje iznete u javnosti tačne ili su u pitanju medijske spekulacije. Uloga Anketnog odbora je da utvrdi šta je po sredi“, naglasio je predsednik te komisije.

Prema njegovim rečima, spor zadire u razne nadležnosti, od gradskih do republičkih, a Odbor će se ograničiti samo na gradske, jer zakonski nije u mogućnosti da se bavi stvarima koje nisu u nadležnosti Skupštine grada. „Imamo u potpunosti kapacitet da sagledavamo imovinsko-pravne odnose, relaciju između Beograda i investitora, ali nemamo nadležnost da ulazimo u stvari kao što je proces privatizacije“, rekao je Ranđići ocenio da bi bavljenje stvarima van nadležnosti bilo „obmanjivanje javnosti“.

Odbornici Skupštine Beograda formirali su komisiju koja će ispitati činjenice u vezi sa svojinom nad zemljištem Luke Beograd i odnosa gradskih vlasti u tom slučaju. Po dva člana imaju Srpska radikalna stranka i koalicija Za evropsku Srbiju, a po jednog LDP, Socijalistička partija Srbije i Demokratska stranka Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari