Treća sanacija nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka u ovoj godini 1Rekonstrukcija ulica: Ilustracija Foto: Beoinfo

Vozila vijaduktom zaobilaznog puta oko Čačka danas prolaze naizmenično zbog još jedne sanacije tog nadvožnjaka, svega dva meseca pošto je završena prethodna.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je novinarima rekao da je nadzorni organ, Javno preduzeće „Putevi Srbije“, ustanovio da je deo radova na sanaciji vijadukta „loše izveden, zbog čega su neophodne dodatne popravke“.

„Izvođač je dobio nalog da sanira ‘dilatacije’ (preklope preko praznina između segmenata mosta) koje su u garantnom roku, i da otkloni nepravilnosti u roku od 48 sati. U tom periodu vozila će naizmenično prolaziti“, rekao je Todorović.

On je naglasio da Grad nije odgovoran za to, jer je ta saobraćajnica u nadležnosti Republike.

„Odgovoran je nadzorni organ, koji pri samom izvođenju radova nije uočio nedostatke, ali, naravno, odgovornost snosi i izvođač koji je morao da vodi računa o kvalitetu radova“, rekao je gradonačelnik Čačka.

Poslednja sanacija vijadukta je trajala od 12. do 22. avgusta, kada je bio zatvoren za saobraćaj. Bio je i u aprilu zatvoren za saobraćaj, 21 dan, tada radi popravke tri potporna stuba. Sanacije vijadukta je bilo i u maju 2018. godine, kada je posle više odlaganja saobraćaj normalizovan tek početkom novembra te godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari