Tribina u Požegi o nenamenskom trošenju budžeta 1Foto:N. Kovačević

Inicijativa za Požegu organizovaće u subotu, 15.juna u 18. časova, u Mesnoj zajednici Požega, tribinu „Nenamensko trošenje budžetskog novca – diskreciono pravo vlasti ili teški kriminal?“.

Svaka lokalna samouprava, kako podseća Inicijativa, raspolaže javnim novcem, odnosno novcem svih građana, kako bi organizovala, napravila i održavala ono što mi kao pojedinci ne možemo.

„Kada politička grupa dođe na vlast, ona uspostavlja prioritete i troši javni novac u skladu sa tim. Međutim, postavlja se pitanje: da li je trošenje budžetskog novca apsolutno i nekontrolisano pravo vlasti ili se određeni principi moraju poštovati“, navela je Inicijativa za Požegu.

Na tribini će biti reči o praksi u Požegi, čiji je kompletan opštinski vrh uhapšen početkom maja ove godine zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, ali i u drugim lokalnim samoupravama, primerima sporne potrošnje, načinima na koje građani mogu da se tome suprostave, kao i o njihovom udruživanju i saradnji lokalnih organizacija, poput onih koje su se udružile u Građanski front.

Gosti tribine biće: Biljana Đorđević (Fakultet političkih nauka), Milosav Jukić, (Udruženi pokret slobodnih stanara Niš), Predrag Matić (Lokalni front Valjevo) i predstavnik Inicijative za Požegu.

 

Fotografija: Požega/Foto: Nenad Kovačević

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari