Tuča malinara i otkupljivača 1Foto: FoNet

Proizvođači i otkupljivači malina danas su se potukli tokom govora koji je držao predsednik Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović na skupu u Arilju, tako da je morala da reaguje i policija.

Radović je, stojeći na prikolici kamiona, okupljenima poručio da malinare neće pretvoriti u političare, kao i da očekuje od predsednika države da reši problem koji oni imaju sa hladnjačarima.

„Očekujemo cenu od 1,83 evra. Mačva je danas prodavala malinu po ceni od 120 dinara. Ako se ne bude postigao dogovor do 3. juna, da cena maline bude 1,83 evra, 7. jula biće sve blokirano u Srbiji“, rekao je Radojević. Govornici koji su došli posle njega pripretili su će da taj protest biti „više od mirne šetnje“.

Na protestu je bilo i malinara iz Užica i Bajine Bašte, koji su došli da pruže podršku kolegama iz Arilja. Malinari su, kako prenosi Glas zapadne Srbije, juče podsetili su da je Srbija izvezla 90.000 tona maline prošle godine, a uvezla malinu iz 25 država. Inače, prosečna cena maline prošle godine je bila 313 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari