Tunel Čortanovci napola završen 1Tunel Čortanovci Foto: FoNet/Right

Kompanija RŽD Internešnl postavila je prvih 100 metara sekundarne konstrukcije na tunelu Čortanovci, na pruzi Beograd – Novi Sad, čime je u ovom trenutku završeno više do 50 odsto tog objekta, saopštilo je danas to rusko preduzeće.

Nastavljaju se radovi na izgradnji dvokolosečnog železničkog tunela Čortanovci, koji će imati ukupnu dužinu od 2,2 kilometra, a bušenje tunela se odvija istovremeno na četiri tačke dveju cevi severnog i južnog portala. Sekundarna konstrukcija tunela obuhvata radove na hidroizolaciji i betoniranju svoda, koja je u potpunosti u skladu sa zahtevima projekta i tehnologije, a to će omogućiti bezbedno korišćenje objekta narednih 100 godina i duže.

Ruska kompanija izvodi radove na deonici od Stare Pazove do Novog Sada, na pruzi Beograd – Budimpešta, na kojoj će vozovi moći da razviju brzinu do 200 kilometara na čas. Na toj deonici RŽD Internešnl će izgraditi i vijadukt dužine tri kilometra u plavnom delu Dunava, a završetak radova na objektima planiran je za 2021. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari