Turistička organizacija CG: Iz Srbije bez PCR testa i potvrde o vakcinaciji 1Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC (arhiva)

Turisti iz Srbije mogu da putuju u Crnu Goru bez PCR testa na kovid-19 i bez potvrde o vakcinaciji, a za ulazak u zemlju potrebna je samo lična karta ili pasoš, potvrdila je danas Nacionalna turistička organizacija (NTO) Crne Gore.

„PCR test vam na granici neće tražiti, potrebna vam je samo lična karta ili pasoš“, navodi se u informaciji NTO Crne Gore dostavljenoj agenciji Beta.

Navodi se i to da je od Svetskog saveta za turizam i putovanja Crna Gora dobila medjunarodnu oznaku „Safe travels“, kojom se potvrdjuje da je reč o destinaciji koja ispunjava globalne standarde zdravstvene i higijenske zaštite.

Crnogorska NTO najavila je da će turistički objekti imati niže cene smeštaja, a neki popusti moći će da se iskoriste već u maju i prvoj polovini juna.

„Crna Gora je ove godine akcenat stavila na svoju fantastičnu prirodu i aktivni turizam, kao i na kulturu i neprevazidjen gastro ugodjaj. Ovog leta možete posetiti nove muzeje, kao što je kuća Ive Andrića u Herceg Novom, otkriti zanimljive pešačke staze, poput Staze zdravlja na Orjenu ili Staze orhideja u barskom zaledju i uživati u raznim drugim sadržajima“, navodi NTO Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari