U Boru 34, Majdanpeku 22 i Kladovu tri nova slučaja novoobolelih 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIĆ

Gradski Štab za vanredne situacija saopštio je da su u Boru registrovana 34 novoinficirana korona virusom, oporavilo se 20 osoba i na teritoriji grada je 321 aktivni slučaj virusne infekcije.

U borskoj Opštoj bolnici od 52 hospitalizovana pacijenta, 48 je pozitivno na virus. Juče je u kovid ambulanti „Rudar“ obavljeno 37 prvih i 22 kontrolna pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 50 pacijenata. Čeka se 36 rezultata testiranja.

Prema podacima Doma zdravlja Majdanpek, juče je u kovid ambulantama testirano 50 osoba i kod 22 je potvrđeno prisustvo korona virusa. Od 118 aktivno zaraženih virusom u tercijarnim zdravstvenim ustanovama van Majdanpeka hospitalizovano je 20 pacijenata, a na kućnom lečenju nakon otpusta je 13 bolesnika.

Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulantama evidentirano je pet prvih i 46 kontrolnih pregleda, a kod tri pacijenta dijagnostikovana je pneumonija. Od početka aprila u majdanpečkoj opštini evidentiran je 161 slučaj zaražavanja korona virusom, zbog teže kliničke slike hospitalizovan je 31 pacijent, a u poslednjih mesec dana je gotovo svaki peti hospitalizovani preminuo od posledica virusne infekcije.

U kladovskoj opštini je prema izveštaju Zdravstvenog centra virus korona potvrđen kod još tri osobe i aktivno pozitivna su 43 bolesnika. Od početka epidemije korona virusom su inficirane 1664 osobe, do sada se oporavilo 1555, a od posledica korona virusa preminulo je 66 pacijenata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari